Operation af åreknuder

ÅREKNUDER

Før operationen
Operationen foregår I lokalbedøvelse, det vil sige, De får indsprøjtet en lokalbedøvende væske i det område operationen skal foretages. Indsprøjtningen er forbundet med få minutters ubehag i form af svie og brænden. Skal der fjernes mange åreknuder, anbefales det, at De udover lokalbedøvelse også får lidt beroligende i en åre i armen. De skal møde fastende. 6 timer for mad og 2 timer for væske.

De må ikke køre bil før 24 timer efter indgrebet

Har De hårvækst på benene, bedes De venligst fjerne denne på hele benet 4 dage før operationen. Der må ikke smøres creme på benet på operationsdagen.

Efter operationen
Bedøvelsen holder ca. 1 time efter operationen. Vi vil råde Dem til at benytte Falck eller anden kørelejlighed til hjemtransporten, da benet skal holdes vandret.

Mod smerter
Der er sjældent smerter af betydning efter operationen. Forekommer det alligevel, tilråder vi Panodil eller lignende, 2 tabletter 3-4 gange i døgnet.

Forbinding
Forbindingen skal sidde 1-2 dage efter operationen, hvorefter den ved kontrol i klinikken fjernes og evt. erstattes af en støttestrømpe, som udleveres herfra.

Anbringelse af benet
På operationsdagen skal benet holdes vandret for at undgå blødning . De må dog gerne gå på toilet. De følgende dage skal De gå rundt som De plejer. Når De sidder ned, skal benet være i vandret stilling.

Kontrol
Udover kontrol dagen efter operationen vil vi gerne se Dem til en afsluttende kontrol ca. 10. dagen. efter operationen evt. til fjernelse af Deres tråde.

Sygemelding
De må forvente at være sygemeldt ca. 1 uge.

Komplikationer

Almindelige mindre blodansamlinger, hvor årene er rykket ud. Behandlingskrævende blødning efter ind-grebet er meget sjældent. Ligeledes ses infektion kun i få tilfælde.

Der er altid en lille risiko for, at man kan beskadige en hudnerve i forbindelse med fjernelse af årerne, hvor man så kan risikere at få et område på benet, der bliver følelsesløst. Dette forekommer dog sjældent.

Herudover kan der være mulighed for, at der på sigt kommer nogle nye synlige mindre åreknudefor-andringer.