Laseroperation for løs hud efter hæmorider

LASEROPERATION FOR LØS HUD EFTER HÆMOROIDER

Formålet med operationen er at fjerne den overskydende hud efter tidligere hæmoroidetilfælde m.h.p. at gøre hygiejnen bedre. Ved indgrebet anlægges lokalbedøvelse, hvorefter hudfolderne brændes af med laserenergi.

Før operationen
Man kan med fordel smøre lokalbedøvende Emla creme (fås i håndkøb på apoteket) omkring endetarmen 1-2 timer før operationen.

Operationen
Selve operationen foretages i lokalbedøvelse, normalt i kombination med beroligende og smertestillende medicin ind i en åre. Man vil kun selv være i stand til at køre hjem, såfremt man ikke har fået noget beroligende, som vi normalt vil anbefale, da det er et ømt sted at få lagt lokalbedøvelse.

Hvis der ønskes berolignende medicin,skal du møde fastende,6 timer for føde og 2 timer for væske.Der må ikke føres motorkøretøj før 24 timer efter

Efter operationen
Har man et eller flere sår der hvor det overskydende hud har været. Sår efter laserbehandling er normalt uden væsentlige smertegener. Der kan imidlertid komme smerter p.g.a. hævelse fra området. Kommer der hævelse, kan hævelsen lindres ved at pålægge noget koldt, kuldepakninger, kolde ærter i stofbetræk, evt. hygiejnebind, som er lagt i fryseren forinden.

Let blødning i forbindelse med toiletbesøg forekommer ofte indtil sårheling.

Vi tilråder sygemelding en uge efter operationen.

Komplikationer
Kraftig blødning er meget sjældent, og infektion er også yderst sjældent. Udover smerter hvis det hæver op, er der ikke nogen væsentlige komplikationer.